Linde CRYOLINE grupa zamrzivača

Kriogensko zamrzavanje i hlađenje namirnica uz korišćenje tečnog azota i ugljendioksida je dobro ustanovljena tehnologija koja poboljšava kvalitet u prehrambenoj industriju već mnogo godina.

CRYOLINE CF.Cabinet freezer.

CRYOLINE CF - Orman-zamrzivač

CRYOLINE® CF je kriogenski orman-zamrzivač, pogodan za male periodiočne operacije gde se kolica za hranu ručno utovaraju.

On obezbeđuje fleksibilnost za raznolike prehrambene proizvode kao i dugačko i kratko vreme zadržavanja.

Zamrzivač se može nabaviti u nekoliko modela i veličina i može raditi sa tečnim azotom (LIN) ili ugljendioksidom (LIC).

View of the CRYOLINE XF spiral freezer

CRYOLINE XF - Spiralni zamrzivač visoke proizvodnosti


CRYOLINE ® XF je izgrađen za velike kapacitete od 2,500 do 7,500 kg/h.

Patentirana tehnologija ovog zamrzivača ima dvostruko veću brzinu prenosa toplote od komercijalnih spiralnih zamrzivača, čineći ga tako dva puta snažnijim.

CRYOLINE XF obezbeđuje manji trag koraka, veći proizvodni kapacitet i veću efikasnost u odnosu na standardne kriogenske spiralne zamrzivače.

Pogodan je za proizvode sa visokom temperaturom i visokom vlagom, na primer kuvana piletina, morski plodovi i gotova jela.

CRYOLINE CW. Dual-purpose freezer.

CRYOLINE CW - Višenamenski zamrzivač

Lako prebacivanje između IQF režima rada (pojedinačno brzo zamrznuto) i standardnog ravno trakastog tunelskog zamrzivača CRYOLINE® CW je raznoliki višenamenski kriogenski zamrzivač.

Koristi CRYOWAVE tehnologiju za kontrolu vibracija što obezbeđuje podesivo protresivanje za optimalno pojedinačno brzo zamrznutu hranu, dok u isto vreme obezbeđuje mogućnost da radi kao standardni tunel za mnoge tipove hrane različitih oblika i veličina.

Zamrzivač se može nabaviti u različitim modelima i širinama traka sa tipičnim ostvarljivim proizvodnim stopama od 500-2,700 kg/h .View of CRYOLINE SC cryogenic freezer, Still life.

CRYOLINE SC - Linijski tunelski zamrzivač

Za proizvode koji su teški za rukovanje, CRYOLINE® SC linijski tunelski zamrzivač koristi patentiranu traku folije za jednokratnu upotrebu.

Uređaj lako zamrzava ili hladi tečne i marinirane proizvode, ili alternativno stvrdnjava meke proizvode (napr. riblje ili pileće filete) pre finalnog zamrzavanja.

S obzirom da je traka za jednokratnu upotrebu, moguće je menjati proizvode za vreme ciklusa proizvodnje bez čišćenja trake.

Još jedna prednost nad mrežastim trakama je ta što je folija glatka te je savršena za procesiranje mekih namirnica jer ne ostaju tragovi od trake.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE MT - Tunelski zamrzivač

The CRYOLINE® MT je linijski kontinualni tunelski zamrzivač koji koristi ili tečni azot (LIN) ili ugljendioksid (LIC), zavisno od vašeg perhrambenog proizvoda i proizvodnih potreba.

Njegov modularni dizajn vam omogućava da proširite proizvodnju dodavanjem dodatnih tunela za dužu proizvoodnu liniju zamrzavanja.

Može se nabaviti u nekoliko modela i širina trake sa proizvodnim stopama od 200-2,500 kg/h (440–5,500 lb/h)*.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE TI

CRYOLINE® TI je zamrzivač visokog učinka koji koristi tehnologiju udara odozgo nadole.

Ovaj modularni zamrzivač sa ravnom trakom ima dvostruko veću brzinu prenosa toplote od standardnog tunelskog zamrzivača i smanjuje trag koraka za 40%.

Koristeći tečni azot (LIN) kao rashladno sredstvo, CRYOLINE® TI je pogodan za širok asortiman ne (IQF) pojedinačno brzo zamrznutih proizvoda sa tipičnim kapacitetom od 1,500-2,500 kg/h.

CRYOLINE SI freezer with closed lid

CRYOLINE SI - Zamrzivač za trenutno zamrzavanje uranjanjem

CRYOLINE® SI je zamrzivač za zamrzavanje uranjanjem koji prenosi prehrambeni proizvod kroz kupku azota za pojedinačno brzo zamrzavanje.

Namenjen je za visoko zapreminske aplikacije pojedinačnog brzog zamrzavanja, kao što su kuvana piletina, narezana mesa i škampe.

Zamrzivači za zamrzavanje uranjanjem izlažu proizvod direktno tečnom azotu da se uhvati zamrznuta korica na proizvodu i da se smanje gubici pri kuvanju. Kao rezultat toga ima malo rasipanja i samo se mali broj čestica proizvoda lepe jedna za drugu i na traku.

This patented freezer will produce IQF pellets in a regular size with high repeatability, opening up many possibilities for the modern food processor.

CRYOLINE PE - Zamrzivač za peletirane/oblikovane proizvode

Jedini kriogenski zamrzivač koji je napravljen za proizvodnju formiranih oblika hrane.

Prerađivači koji su zainteresovani za porcijsku kontrolu zamrznutih sastojaka za soseve, piree, supe i ostale tečne prehrambene proizvode mogu postići težinsko proporcioniranje i jedinstvene logo otiske.

CRYOLINE® PE je savršeno pogodan za prerađivače koji opslužuju objekte koji serviraju hranu i industrije gotovih jela kao i potrošačka tržišta.

Small capacity spiral freezer, Unterschleißheim

CRYOLINE CS - Kompaktni spiralni zamrzivač

CRYOLINE ® je kriogenski samo-stožni spiralni zamrzivač.

Obezbeđujući visoki proizvodni kapacitet u malom prostoru i pogodan je za širok asortiman prehrambenih proizvoda.

CRYOLINE CS cilja na kupce srednjeg obima sa tipičnim dostižnim proizvodnim stopama od 1,200-2,400 kg/h.

Have a question for our experts?