Zamrzavanje hrane

Linde ima prilagođeni asortiman kriogenske opreme za zamrzavanje i hlađenje koja optimizuje kvalitet sa svim zahtevima kako bi se prilagodili svakom industrijskom sektoru. Oprema za zamrzavanje i hlađenje je dostupna kupcima za iznajmljivanje.

CRYOLINE CF.Cabinet freezer.

CRYOLINE CF - Orman-zamrzivač

CRYOLINE® CF je kriogenski orman-zamrzivač, pogodan za male periodiočne operacije gde se kolica za hranu ručno utovaraju.

Obezbeđuje fleksibilnost za raznolike prehrambene proizvode uz dugo ili kratko vreme zadržavanja.

Zamrzivač se može nabaviti u nekoliko modela i veličina i može raditi sa tečnim azotom (LIN) ili ugljendioksidom (LIC).

View of the CRYOLINE XF spiral freezer

CRYOLINE XF - Spiralni zamrzivač visokih performansa


CRYOLINE ® XF je napravljen za velike kapacitete od 2,500 do7,500 kg/h.

Patentirana tehnologija ima dvostruko veću brzinu prenosa toplote od komercijalnih spiralnih zamrzivača, čineći ga dva puta snažnijim.

CRYOLINE XF obezbeđuje manji trag koraka, veći proizvodni kapacitet i veću efikasnost od standardnih kriogenskih spiralnih zamrzivača.

On je pogodan za proizvode sa visokom temperaturom i visokom vlagom, na primer kuvana piletina, morski plodovi i gotova jela.

CRYOLINE CW. Dual-purpose freezer.

CRYOLINE CW - Višenamenski zamrzivač

Lako prebacivanje između IQF režima rada (pojedinačno brzo zamrznuto) i standardnog ravno trakastog tunelskog zamrzivača CRYOLINE® CW je raznoliki višenamenski kriogenski zamrzivač.

On koristi CRYOWAVE tehnologiju za kontrolu vibracija što obezbeđuje podesivo protresivanje za optimalno pojedinačno brzo zamrznutu hranu, dok u isto vreme obezbeđuje mogućnost da radi kao standardni tunel za mnoge tipove hrane različitog oblika i veličina.

Zamrzivač se može nabaviti u različitim modelima i širinama traka sa tipičnim ostvarljivim proizvodnim stopama od 500-2,700 kg/h.View of CRYOLINE SC cryogenic freezer, Still life.

CRYOLINE SC - Linijski tunelski zamrzivač


Za proizvode koji su teški za rukovanje, CRYOLINE® SC linijski tunelski zamrzivač koristi patentiranu traku folije za jednokratnu upotrebu.

Uređaj lako zamrzava ili hladi tečne i marinirane proizvode, ili alternativno stvrdnjava meke proizvode (npr. riblje ili pileće filete) pre finalnog zamrzavanja.

Zbog toga što je traka za jednokratnu upotrebu, moguće je menjati proizvode za vreme ciklusa proizvodnje bez čišćenja trake.

Još jedna prednost nad mrežastim trakama je ta što je folija glatka pa je idealno rešenje za procesiranje mekih namirnica jer ne ostaju tragovi od trake.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE MT - Tunelski zamrzivač


CRYOLINE® MT je linijski kontinualni tunelski zamrzivač koji koristi ili tečni azot (LIN) ili ugljendioksid (LIC), zavisno od vašeg perhrambenog proizvoda i proizvodnih potreba.

Njegov modularni diyajn vam omogućava da proširite proizvodnju dodavanjem dodatnih tunela za dužu proizvoodnu liniju zamrzavanja.

Dostupan je u nekoliko modela i širina trake sa proizvodnim stopama od 200-2,500 kg/h (440–5,500 lb/h)*.

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE TI

CRYOLINE® TI je zamrzivač visokog učinka koji koristi tehnologiju udara odozgo nadole.

Ovaj modularni zamrzivač sa ravnom trakom ima dvostruko veću brzinu prenosa toplote od standardnog tunelskog zamrzivača i smanjuje trag koraka za 40%.

Koristeći tečni azot (LIN) kao rashladno sredstvo, CRYOLINE® TI je pogodan za širok asortiman ne (IQF) pojedinačno brzo zamrznutih proizvoda kapaciteta 1,500-2,500 kg/h.

CRYOLINE SI freezer with closed lid

CRYOLINE SI - Zamrzivač za trenutno zamrzavanje uranjanjem

CRYOLINE® SI je zamrzivač koji prenosi prehrambeni proizvod kroz kupku azota za pojedinačno brzo zamrzavanje.

On je namenjen za visoko zapreminske aplikacije pojedinačnog brzog zamrzavanja, za proizvode kao što su kuvana piletina, narezana mesa i škampi.

Zamrzivači za zamrzavanje uranjanjem izlažu proizvod direktno tečnom azotu kako bi se uhvatila zamrznuta korica na proizvodu i smanjili gubici pri kuvanju. Stoga ima malo rasipanja i samo se mali broj čestica proizvoda lepe jedna za drugu i na traku.


This patented freezer will produce IQF pellets in a regular size with high repeatability, opening up many possibilities for the modern food processor.

CRYOLINE PE - Zamrzivač za peletirane/oblikovane proizvode

Jedini kriogenski zamrzivač za proizvodnju formiranih oblika hrane.

Prerađivači za porcijsku kontrolu zamrznutih sastojaka za soseve, piree, supe i ostale tečne prehrambene proizvode mogu postići težinsko proporcioniranje i jedinstvene logo otiske.

CRYOLINE® PE je pogodan za objekte koji opslužuju industrije prehrambenih proizvoda i gotovih jela kao i potrošačka tržišta.

Small capacity spiral freezer, Unterschleißheim

CRYOLINE CS - Kompaktni spiralni zamrzivač

CRYOLINE ® CS je kriogenski samo-stožni spiralni zamrzivač.

Obezbeđujući visoki proizvodni kapacitet u malom prostoru, on je pogodan za širok asortiman prehrambenih proizvoda.

CRYOLINE CS cilja na kupce srednjeg obima sa tipičnim dostižnim proizvodnim stopama od 1,200-2,400 kg/h.

Imate pitanje za naše eksperte?