Ugljen-dioksid (CO2)

Linde Gas Srbija isporučuje ugljen dioksid u bocama, tečni ugljen-dioksid, kao i ugljen-dioskid u čvrstom stanju (suvi led) za različite primene: od zavarivanja do prehrambene industrije.

Linde’s OCAP joint venture in the Netherlands. Greenhouses require a lot of CO₂. Linde ensures a steady supply. Carbon dioxide from a refinery near Rotterdam is transported to Dutch greenhouses via a dense network of pipes. The CO₂ is used to increase plant yields.

Čistoća: CO2 3.0. (čistoća ≥ 99,9%) i BIOGON C - ugljen dioksid za upotrebu u prehrambenoj industriji (čistoća ≥ 99,9%).

Ugljen dioksid - načini isporuke:

Linde CO2 gas se isporučuje u bocama koje su pojedinačne ili u baterijama - paletama sa zajedničkim ventilom za punjenje i pražnjenje:
     co2 boca od 20 litara; sadržaj: 15 kg; pritisak: 55 bara
     co2 boca od 40 litara; sadržaj: 30 kg; pritisak: 55 bara
     co2 boca od 50 litara; sadržaj: 35 kg; pritisak: 55 bara
    baterije: 12 povezanih boca od 50 litara; sadržaj: 450 kg; pritisak: 55 bara

Tečni CO2 isporučujemo u tečnoj formi našom pouzdanom flotom autocisterni za prevoz kriogenih gasova, koji se potom prebacuje u vakumski izolovane skladišne sudove za tečne gasove koji su u našem vlasništvu i koje mi održavamo na lokaciji kupca. Ovako skladišten gas može potom da se koristi kao tečnost ili kao gas, u zavisnosti od zahteva kupca.

CO2 - primene:

 • Prehrambena industrija
  hlađenje i zamrzavanje, karbonizacija i izdvajanje napitaka, za ekstrakciju hrane, pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP)
 • Tretman vode za piće i pH kontrola otpadnih voda

 • Zavarivanje
  MIG zavarivanje mekog čelika, zavarivanje ugljenika i legiranog čelika, zaštitni gas za plazma sečenje
 • Hemijska industrija
  kao zamena za CFC u proizvodnji penaste plastike
 • Povećanje proizvodnje u plastenicima i suzbijanje štetočina

Imate pitanje? Spremni ste da poručite naše proizvode?