Hlađenje prehrambenih proizvoda

Potrebe za hlađenje znatno variraju u zavisnosti od primene. Kako bismo obezbedili najbolje moguće rešenje koje odgovara različitim potrebama, razvili smo razne sisteme za isporuku i uređaje sa ekološkim i kvalitativnim prednostima gasnog, tečnog i čvrstpg kriogenog hlađenja za stacionarne i mobilne aplikacije.

Detail shot of ACCU-CHILL Bottom injection chilling system.

ACCU-CHILL

Sistemi za ubrizgavanje odozdo

Linde je razvio linijski sistem za hlađenje nazvan ACCU-CHILL™ . Instalira se na blenderima, mikserima, dobošima, ili sudovima za periodično doziranje u svrhu smanjenja temperature namirnica.

Linde ACCU-CHILL, bolje rečeno „ubrizgavanje odozdo”, smanjuje temperaturu čvrstih ili tečnih prehrambenih proizvoda ubrizgavanjem kriogenskog tečnog ugljendioksida (LIC) ili azota (LIN) u sudove za mešanje ili skladištenje. Kriogen se kontroliše merenjem nekoliko parametara, kao što su viskozitet proizvoda, temperatura i vreme postizanja željene temperature ili viskoziteta proizvoda.

Na primer, kupci mesa će koristiti ACCU-CHILL "ubrizgavanje odozdo” da postignu preciznu kontrolu temperature proizvoda kao što su mlevena govedina i piletina u svrhu pravljenja pljeskavica ili kuglica.

Snow, Close up.

Snežne trube

Linde snežne trube ugljendioksida obezbeđuju jednostavan, isplativi metod za preciznu kontrolu temperature u vašim rashladnim operacijama.

Snežne trube se lako prilagođavaju većini postojećih rashladnih sistema. U srcu Linde linije opreme za proizvodnju snega su Linde snežne trube visoke i niske brzine koje odgovaraju kako tradicionalnim tako i stotinama uobičajenih primena.

 Jedinstvena snežna truba visine 3.75 sa izoliranim telom od nerđajućeg čelika je dizajnirana sa kružnom komorom pod-hlađenja i obezbeđuje besprekornu efikasnost u pretvaranju tečnog ugljendioksida u sneg. U mnogim slučajevima se koristi za proizvodnju snega u zatvorenim sudovima kao što je mikser ili blender.

 Serija snežnih truba niske brzine izrađuje se u modelima sa prečnikom od 7 inča i prečnikom od 3.5 inča i napravljena je od anodiziranog aluminijuma ili nerđajućeg čelika. To je truba dizajnirana da obezbedi nisku brzinu snega za stavljanje u otvorene kontejnere kao što su kutije ili kante bez prosipanja koje se može dogoditi kod truba visoke brzine.

 Ključne prednosti su:

–  Lako prilagođavanje većini opreme za mešanje i blendiranje
–  Dizajn visoke i niske brzine
–  Visok kapacitet rashlađivanja i hlađenja u malim paketima
–  Niski kapitalni troškovi
–  Jednostavna montaža i laka upotreba
–  Precizna kontrola temperature kada je kombinovan sa Linde kontrolnim panelom hlađenja.

Dry Ice pellets P9Q1957, ICEBITZZZ

Peletizeri – Suvi led na licu mesta

Linde nudi rentabilna rešenja na licu mesta za proizvodnju suvog leda ili suvog snega

Linde tehnologija omogućava korisniku da proizvodi suvi led na mestu upotrebe. Možemo da razvijemo rešenje 'po potrebi', suvi led sa opcionom jedinicom za rehondenzaciju, koja kondenzuje gasoviti CO2 iz sistema proizvodnje suvog leda nazad u tečno stanje za ponovnu upotrebu. Ova funkcija smanjuje gubitke suvog leda u poredjenju sa alternativnim proizvodima.

 Proizvodnja suvog leda na licu mesta pruža:

–  Pelete suvog leda  prečnika od 1.7mm (1/16 ") do 16 mm (5/8")
–  Dostupano i fleksibilano rešenje koje vam je potrebno
–  Niže ukupni troškovi suvog leda
–  Smanjenje gubitaka sublimacije
–  Minimiziran rizik od nedostatka snabdevanja

Turkey meat in package

Dri-Pack sistemi 

Linde Dri-Pack sistem za hlađenje je rešenje za trenutno hlađenje lako kvarljivih proizvoda direktno u kutijama za pakovanje.

Linde Dri-Pack sistem je koncipiran tako da automatski nanosi prethodno određenu količinu snega (ugljen-dioksida) veoma niskom brzinom u kutije u koje su upakovani mesni proizvodi ili lako kvarljiva roba. Niska brzina sprečava „izduvavanje” i gubitak snega (ugljen-dioksida), što je obično slučaj u sličnim rešenjima.

Ovi sistemi se mogu kontrolisati automatski ili ručno na transporterskim linijama za pakovanje i mogu da prime kutije raznih dimenzija.

Ključne prednosti su:

–  Trenutno hlađenje
–  Precizno stavljanje ugljen dioksida u otvorene kutije
–  Lako prilagođavanje većini transportera
–  Jednostavna kontrola
–  Manji troškovi radne snage

A FROSTCRUISE branded LINDE In-Transit Refrigeration Truck using Liquid Nitrogen (LIN)


FROSTCRUISE – Hlađenje u transportu

Održavanje lanca ohlađenih proizvoda pod kontrolom sa ekološkim, manje bučnim kriogenskim sistemom hladjena u transportu uz male troškove održavanja

Razvili smo FROSTCRUISE ® indirektne kriogene sisteme za hlađenje koji ispunjavaju tehničke, ekološke i smanjene troškove a sa kojima se suočava transport danas. FROSTCRUISE je efikasna, ekonomična, kriogena zamena za mehaničke rashladne sisteme sa dizel pogonom. Ne samo da mehanički rashladni sistemi imaju visoku emisiju ugljen-dioksida usled potrošnje dizela, oni su i relativno bučni, skupi za održavanje i oslanjaju se na potencijalno štetne rashladne fluide.

FROSTCRUISE prevazilazi ove ekološke izazove pomoću tečnog azota (LIN) kao rashladnog sredstva. LIN se čuva na temperaturi od -196 ° C u izolovanom rezervoaru na vozilu. N2 se sprovodi putem cevi kroz izmenjivač toplote sa velikom površinom sa ciljem da oslobodi svoju rashladnu moć. Tečni azot isparava i ventilatori velike brzine cirkulišu hladan vazduh unutar kontejnera kamiona.

Prednosti:

- Veoma brzo hlađenje sa stabilnom temperaturom
- Smanjenje emisije ugljen-dioksida kroz uštedu dizela
- Eliminisanje opasnih rashladnih fluida (npr. R404A)
- Tihi rad prilikom isporuka noću ili u stambenim naseljima
- Duži radni vek u poređenju sa mehaničkim rešenjima
- Troškovno efikasnije zbog lakoće servisa i održavanja
- Smanjeno vreme zastoja – od pokretnih delova do pojedinačnog ventilatora

Imate pitanje za naše eksperte?